Хвороба Тимошенко стабілізувалася, - лікарі

13 липня 10:45

Згідно з результатами обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко, з лютого поточного року негативної динаміки процесу захворювання не виявлено.

 

Оприлюднено результати обстеження екс-прем'єра Юлії Тимошенко в діагностичному центрі лікарні «Укрзалізниці», де вона лікує спину. Обстеження підтвердило стабілізацію процесу захворювання. Про це повідомили у діагностичному центрі лікарні.

«Променева діагностика на апаратурі експерт-класу підтвердила стабілізацію процесу захворювання пацієнтки, а також його хронічність, - сказали у центрі. - Тобто, у порівнянні з попереднім медичним висновком з лютого поточного року негативної динаміки процесу не виявлено».

Результати дослідження, як сказали у центрі, були передані лікареві Тимошенко Лутцу Хармсу.

У центрі підтвердили також, що Юлія Тимошенко вже два місяці з моменту госпіталізації в стаціонар ЦКБ «Укрзалізниці», продовжує відмовлятися від будь-яких ін'єкцій і від здачі аналізів крові.

Нагадаємо, 10 липня, Тимошенко відвозили на додаткове обстеження в центр променевої терапії. Як повідомив її лікар, глава берлінської клініки «Шаріте» Лутц Харсм, проведене додаткове медичне обстеження екс-прем'єра підтвердило поставлений раніше їй діагноз. Тому всі підозри про симуляції хвороби з боку засудженої екс-прем'єра - безпідставні, хоча стан її здоров'я трохи поліпшився

Як повідомлялося, на останньому засіданні суд постановив призначити екс-прем'єру проведення судмедекспертизи стану її здоров'я, яка повинна визначити, чи здатна Тимошенко сприймати інформацію та відповідати на питання суду і сторін процесу, а також чи має обвинувачена медичні протипоказання до участі у судових засіданнях.

На початку тижня судмедексперти вимагали додаткового часу для надання комісійного висновку про стан здоров'я екс-прем'єра через те, що вона відмовляється від огляду. !zn

Читайте також:

Харківські лікарі обурені, що їхні німецькі колеги досі не вилікували Тимошенко

Захист просить дати Тимошенко «нормально похворіти»

Здоров'я Тимошенко погіршилося. Судмедексперти вимагають більше часу для підготовки висновків