Хорошковському давали вибір: продати "Інтер" Льовочкіну або синові Януковича

08 лютого 10:44

Джерела у компанії Дмитра Фірташа розповіли журналістам, що Азаров і "Сім'я" змусили Хорошковського продати медіагрупу.

 

Колишнього власника телеканалу "Інтер" Валерія Хорошковського поставили перед вибором: або публічно продати канал Сергію Льовочкіну і Дмитру Фірташу, або без розголосу синові президента Олександру Януковичу, пише "Коммерсант-Украина" з посиланням на джерело у Group DF.

Зі слів джерела журналістів, Хорошковський був змушений продати медіагрупу через політичний тиск з боку прем'єр-міністра Миколи Азарова і "сім'ї президента".

- Хорошковському довелося покинути Україну

Хорошковський висловив незгоду з повторним призначенням Азарова головою уряду і назвав прем'єра "нездатним проводити економічні реформи".

Після цього в ефірі "Інтера" з'явилися сюжети з критикою влади. Азаров тоді заявив, що ці сюжети "є неправдивими і свідомо протистоять політиці уряду".

Нагадаємо, 7 лютого Group DF офіційно повідомила, що її власник Дмитро Фірташ купує активи U.A. Inter Media Group (телеканали "Інтер", НТН, "Мега", К1 та інші; інформаційне агентство "Українські новини") спільно з главою адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

Льовочкін уточнив, що його частка становитиме 20%. А після схвалення купівлі Антимонопольним комітетом він передасть свої акції в управління компанії Дмитра Фірташа GDF Media Ltd.

Про те, що Фірташ через GDF Media Ltd реалізував опціон на покупку 100% акцій U.A. Inter Media Group, обидві компанії повідомили 1 лютого. У повідомленні зазначалося, що договір був підписаний, виходячи з оціночної вартості всієї медіагрупи - 2,5 млрд доларів. !zn

Читайте також:

Глава адміністрації президента Льовочкін стане співвласником "Інтера"

Хорошковський подав у відставку, протестуючи проти Азарова

Швейцарська преса титуловала сина Януковича "вугільним королем у Женеві"

Тимошенко: Янукович перевершив Сталіна, він будує диктатуру "Сім'ї"