Хорошковському довелося залишити Україну

04 лютого 10:32

Колишній віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський виїхав з України ще в кінці грудня минулого року і зараз перебуває у Франції або Монако.

 

Колишній перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, який минулого тижня продав 100% акцій компанії U.A. Inter Media Group Limited бізнесменові Дмитру Фірташу, був змушений покинути Україну. За даними менеджерів каналу "Інтер", Хорошковський виїхав з України ще в кінці грудня минулого року і зараз перебуває у Франції або Монако, пише Коммерсант-Украина.

Джерела також повідомляють, що рішення продати U.A. Inter Media Group Ltd, основним активом якої є телеканал "Інтер", Хорошковський прийняв після загострення його відносин з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. Нагадаємо, що Валерій Хорошковський висловив незгоду з повторним призначенням Азарова на посаду прем'єр-міністра і відмовився увійти в його Кабінет міністрів. У заяві прес-служби пана Хорошковського зазначалося, що він вважає пана Азарова нездатним проводити економічні реформи. Потім в ефірі "Інтера" з'явилися сюжети з критикою влади. Прем'єр-міністр тоді заявив, що ці сюжети "є неправдивими й свідомо протистоять політиці уряду".

"Дії Валерія Хорошковського привернули увагу "сім'ї президента", тому не виключено, що зараз за допомогою продажу каналу своєму партнерові він намагається врятувати цей актив", - повідомило джерело, близьке до однієї зі сторін переговорів щодо продажу каналу.

Нагадаємо, 1 лютого, телеканал "Інтер" підтвердив купівлю 100% акцій компанії U.A. Inter Media Group Limited, яка належить Валерію Хорошковському, компанії Gdf Media Limited, що належить Дмитру Фірташу.

Коментуючи угоду, Валерій Хорошковський сказав, що не міг далі забезпечувати розвиток компанії.

"В обставинах, що склалися, у мене немає можливості забезпечувати подальший розвиток групи, і саме ці обставини стали головним мотивом для продажу", - заявив він. !zn

Читайте також:

Хорошковський продав Фірташу "Інтер" за 2,5 мільярда доларів

Азарова "шокував" випуск новин на одному з телеканалів

Хорошковський подав у відставку, протестуючи проти Азарова