Хорошковський прогнозує проблеми під час виборів у мажоритарних округах

22 березня 13:25

Валерій Хорошковський вважає, що якщо влада буде зупиняти незаконні дії під час парламентських виборів у мажоритарних округах, це буде сприйматися як тиск. Не буде зупиняти - також буде сприйматися як тиск.

 

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський прогнозує складнощі під час парламентських виборів у мажоритарних округах. Про це він заявив в ході 8-ї щорічної інвестиційної конференції, що проходить в Києві.

«Питання в тому, що на сьогодні кампанія буде проведена у двох абсолютно різних площинах: загальнонаціональній і мажоритарній. Щодо загальнонаціональної програми, я переконаний, що спільними зусиллями ми досягнемо визнання, і справедливості, і демократичності», - заявив він.

Щодо мажоритарних округів Хорошковський заявив, що гарантій дати не може.

«Тут є питання - будуть зупинятися незаконні дії - буде це сприйматися як тиск. Не будуть зупинятися - також буде сприйматися як тиск», - сказав Хорошковський.

Згідно з підрахунками уряду, у мажоритарних округах до Верховної Ради будуть балотуватися близько 3 тис. кандидатів.

Хорошковський також повідомив, що Міністерство закордонних справ вже запросило на вибори іноземних спостерігачів. Він позитивно оцінив той факт, що вони будуть перебувати в Україні не тільки в день голосування, але і будуть спостерігати за процесом підготовки до виборів. Міністр нагадав, що влада зацікавлена у проведенні чесних і демократичних виборів. !zn

Читайте також:

Рада не буде перерозподіляти виборчі округи

«Батьківщина» і «Фронт змін» запропонували соратникам з опозиції 25 мажоритарних округів з 225


МЗС запросив на вибори спостерігачів від ОБСЄ

В Європі вважають вибори останнім тестом для України