ХАМАС звинуватив Ізраїль у порушенні перемир'я

23 листопада 11:36

На півдні сектору Газа ізраїльські солдати обстріляли палестинців, що спробували повісити прапор ХАМАСа в забороненій зоні біля кордону сектора Гази. ХАМАС заявляє про порушення перемир'я, а в ізраїльській армії говорять про сплановану провокацію.

 

Палестинський рух ХАМАС звинуватив військовослужбовців ЦАХАЛу в обстрілі мирних жителів міста Хан-Юніс на півдні сектору Газа. В Ізраїлі заявили про провокації палестинців.

Інцидент стався через два дні після прийняття угоди про припинення вогню між адміністрацією сектору Газа та Ізраїлем.

За твердженням палестинців, у результаті стрілянини, щонайменше, одна людина загинула і не менше семи були поранені. Повідомляється, що 23-річний палестинець був убитий при спробі повісити прапор ХАМАСа на паркан безпеки, який проходить уздовж кордону сектору Гази.

Представники ЦАХАЛу повідомили про заворушення у забороненій зоні біля паркану безпеки з палестинського боку і не виключили, що інцидент був спланованою провокацією. В ізраїльській армії відзначили, що перед тим, як відкрити вогонь по порушнику, військовослужбовці справили попереджувальні постріли в повітря.

Прес-секретар ХАМАСу поспішив звинуватити Ізраїль у порушенні перемир'я, укладеного за посередництва Єгипту.

Операція ізраїльської армії «Хмарний стовп» почалася ввечері 14 листопада з ліквідації лідера бойового крила ХАМАС Ахмада Джабарі.

За цей час ХАМАС випустив понад 1000 ракет по Ізраїлю, по території сектора Газа було завдано близько 1500 ракетних ударів.

21 листопада Ізраїль і ХАМАС оголосили про перемир'я. Гарантом миру, досягнутого за сприяння Клінтон і президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, виступає єгипетське керівництво. !zn

Читайте також:

Ізраїль і ХАМАС оголосили про перемир’я

ХАМАС після перемир’я знову обстріляв територію Ізраїлю

До 2020 року сектор Газа може виявитися непридатним для життя