Грузинський парламент у першому читанні урізав повноваження Саакашвілі

21 березня 21:42

Нові поправки до конституції будуть діяти кілька місяців до президентських виборів у жовтні 2013 року, набере чинності нова модель конституційного устрою.

 

Парламент Грузії у четвер, 21 березня, в першому читанні прийняв поправки до Конституції країни, які стосуються повноважень президента.

За зміни до Конституції одноголосно проголосувало 135 депутатів з 147 представлених в законодавчому органі країни. На сьогоднішній день три депутатські місця є вакантними.

За конституційні поправки, запропоновані правлячою коаліцією "Грузинська мрія" проголосували, як депутати від більшості і незалежні депутати, так і представники опозиційної партії Михайла Саакашвілі "Єдиний національний рух" (ЄНР).

Після набрання чинності нові поправки до конституції будуть діяти кілька місяців, до того моменту, коли після президентських виборів у жовтні 2013 року, в силу увійде нова модель конституційного устрою. Президент обмежується формальним правом призначення уряду, оскільки буде зобов'язаний подавати кандидатури, запропоновані парламентом і не буде мати одноосібного права на відставку уряду. !zn

Читайте також:

Грузія підтвердила курс на вступ до НАТО і ЄС, відклавши примирення з Росією

Саакашвілі відмовився від державної охорони

Протестуючі зірвали виступ Саакашвілі в Національній бібліотеці