Порошенко провів зустріч з Гризловим в Києві

12 сiчня 19:45

Український президент зустрівся з представником Путіна в Тристоронній контактній групі, щоб проговорити широке коло питань в подальших відносинах між Києвом і Москвою.

 

Як повідомило джерело ZN.UA представник Росії Борис Гризлов прибув в українську столицю на особисте запрошення президента Петра Порошенка. Саме тому для його літака був оперативно забезпечений повітряний коридор і дозвіл на посадку. Метою цієї зустрічі було обговорення головних пунктів у відносинах Москви з Києвом. За даними джерела, Гризлов отримав санкцію Володимира Путіна на цю розмову.

Зустріч Порошенка з Гризловим розплчалася після повернення президента з Тернополя, яке відбулося приблизно о 22:00. Закінчилася зустріч за даними джерела о першій годині ночі, після чого Гризлов відбув до аеропорту і о другій ночі вилетів з "Борисполя". Джерело також сповістило, що однією з тем переговорів були конституційні зміни, які мають бути внесені на голосування українського парламенту до кінця поточної сесії. Нещодавно президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю виданню Bild звинувачував українську владу у невиконанні пункту Мінських угод про внесення змін в Конституцію України.

Раніше в МЗС України запевняли, що російський представник прибув для переговорів з українським представником в Тристоронній групі з вирішення конфлікту в Донбасі Леонідом Кучмою. Однак з ним Гризлов зустрінеться завтра в Мінську в рамках роботи Тристоронньої групи. Тож не зрозуміло, навіщо потрібна додаткова зустріч представника Москви з Кучмою.

Нагадаємо, що 11 січня у Київ прибув Борис Гризлов. Його було призначено повноважним представником РФ у Тристоронній групі указом президента РФ Володимира Путіна 26 грудня 2015 року.

Останнє засідання Контактна група провела 22 грудня 2015 року. Незважаючи на досягнуті учасниками Контактної групи в Мінську умови оголошення з 00:00 23 грудня в Донбасі режиму "цілковитої тиші", провокаційні обстріли з боку НВФ у зоні АТО тривають.