Гриценко: Янукович інтегрує Україну в Донецьку область

28 грудня 12:08

Опозиціонер наголосив, що Партія регіонів вважає себе загальнонаціональною партією і перемагає в половині областей. Незважаючи на це, ключові посади в уряді займають представники лише однієї області - Донецької.

 

В новий уряд увійшли люди, яких благословила «Сім'я» і олігархи, туди не потрапили ті, хто може працювати по-європейськи, відкрито і прозоро. Такий коментар щодо нового складу Кабміну в ефірі радіо «Ера» дав народний депутат від фракції «Батьківщина» Анатолій Гриценко.

«Головне завдання, яке стоїть перед цим урядом, - забезпечити фінансовий, організаційний, адміністративний, медійний ресурс для того, щоб Янукович пішов на другий термін. Інші пояснення такому складу дати важко», - цитує політика його прес-служба.

Він зазначив, що Партія регіонів вважає себе загальнонаціональною партією, принаймні перемагає в половині областей. Але ключові посади займають представники лише однієї області - Донецької.

«Сам президент, прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр, голова ВР, генеральний прокурор, міністр внутрішніх справ, голова Міністерства податків і зборів, у складі якого Податкова міліція, вся судова гілка влади: Конституційний, Вищий адміністративний, Вищий господарський суди, - порахував Гриценко. - Янукович фактично інтегрує Україну в Донецьку область. При всій повазі до Донбасу, країна набагато більше багата на ідеї, інтелект, таланти».

Гриценко вважає, що головна вимога до членів уряду - особиста лояльність і готовність виконати будь-який наказ. Питання реформування якоїсь галузі, економічного розвитку взагалі не стоять.

«Тому від цього уряду, як і від попереднього, очікувати нічого не доводиться. Хоча в новому році на Україну чекають серйозні виклики», - підсумував політик. !zn

Читайте також:

Гриценко розповів про головні зміни в політиці українського уряду

Президент призначив новий склад Кабміну: список міністрів (ФОТО)

Силовий і економічний блоки нового Кабміну будуть зосереджені в руках «Сім'ї»