Гриценко вважає безвідповідальним рішення Януковича про скасування параду

18 липня 12:36

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко вважає безвідповідальним рішення президента Віктора Януковича скасувати проведення військового параду до 20-ї річниці Незалежності України.

 

«За цим рішенням я бачу відсутність системності та відповідальності при ухваленні важливих державних рішень. Плюс піар, розрахований на тих, хто не розуміє суть справи», - вважає А.Гриценко.

Він також назвав непослідовною позицію голови держави, який спочатку дав розпорядження проводити парад, а потім скасував його.

«Військові проводили підготовку до параду, переносили через це військові навчання, проводили підготовку техніки до параду. А потім буквально за 1,5 місяці до його проведення Янукович приймає рішення про його скасування», - підкреслив лідер «Громадянської позиції».

Він вважає, що, скасувавши парад, В.Янукович визнав непродуманість свого попереднього рішення.

«Насправді я ще тоді радив президенту не проводити парад, обмежитися демонстрацією військової техніки і виставити у міських парках військові оркестри, у тих гарнізонах, де вони є. І цього б вистачило в умовах обмеженого фінансування», - додав А.Гриценко.

При цьому він назвав популістським доручення В.Януковича Кабінету міністрів направити зекономлені кошти на посилення соціального захисту населення.

Нагадаємо, що про скасування параду В.Янукович повідомив на прес-конференції 8 липня.

У військових парадах до 20-ї річниці Незалежності України у шести містах готувалися взяти участь майже 10 тис. військовослужбовців.

У бюджеті на парад було передбачено 56 млн грн, проте міністр оборони Михайло Єжель просив збільшити цю суму до 320 млн грн.