Гриценко: Влада готується здати Росії українську ГТС

02 липня 05:49

На наступному пленарному тижні (5-8 червня) планується внести законопроект № 7562, яким відкривається можливість для продажу української газотранспортної системи.

 

Про це заявив глава комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко в ефірі «Шустер Live» увечері в п'ятницю, 1 липня.

Він упевнений, що таке рішення влада прийняла під тиском Росії, і саме російські структури можуть стати власниками української стратегічної труби.

«Ми здаємо наші стратегічні інтереси», - попереджає А. Гриценко.

Нагадаємо, що законопроект N7562, не відповідає своїй назві і передбачає фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян, дозволяє Кабміну приватизувати об'єкти, раніше заборонені до приватизації і багато іншого.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 закону «Про трубопровідний транспорт». Ця стаття в її нинішній редакції забороняє реорганізацію та приватизацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту (МТТ), а також забороняє відчуження і будь-які маніпуляції з основними фондами та акціями державних підприємств МТТ, НАК «Нафтогаз», дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.

Пропонованими змінами передбачається наділити Кабінет міністрів повноваженнями визначати перелік підприємств, на які поширюється дія статті 7 закону «Про трубопровідний транспорт»