Гриценко вимагає від Литвина розкрити закулісні домовленості щодо закону про мову

31 травня 17:05

Крім самого Литвина і ще кількох людей нікому про кулуарні домовленості в Раді невідомо. Не знають про них і десятки мільйонів українців. Гриценко вимагає від Литвина оприлюднити їх.

 

Спікер парламенту Володимир Литвин, що пригрозив оприлюднити домовленості в Раді щодо законопроекту про мови, повинен зробити це негайно. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

«Погрожувати не треба - усі карти на стіл, публічно і негайно! Литвин каже, що "всі це прекрасно знають"? Неправда! Сам Литвин і ще кілька людей, мабуть, знають. Я - не знаю. Десятки мільйонів людей - теж не знають про жодні домовленості фракцій чи їхніх лідерів», - повідомив Гриценко.

Читайте: Литвин пригрозив розкрити парламентські домовленості навколо мовного законопроекту

При цьому він зазначив, що йдеться про питання виняткової важливості, яке сколихнуло всю країну. «Після такої заяви-погрози далі мовчати Литвин не має права! Він повинен чітко публічно заявити: хто, з ким, коли і про що домовився? Суспільству потрібна повна і правдива інформація. Якщо після цих погроз, Литвин такої інформації не оприлюднить, тоді йому краще піти - і з крісла спікера, і з народних депутатів», - упевнений Гриценко.

Як повідомлялося, 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесниченком та Сергієм Киваловим, сталася бійка між народними депутатами.

Після бійки народні депутати заблокували парламентську трибуну і президію, однак, оскільки засідання до того часу було вже закрито, незабаром розійшлися.

Засідання 25 травня так і не відбулося через блокування опозицією трибуни та президії парламенту.

Очікується, що до мовного питання Рада повернеться на наступному пленарному тижні, який починається 5 червня. !zn

Читайте також:

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Львівська міськрада 5 червня збереться на сесію під Верховною Радою, щоб не допустити прийняття мовного закону


Громадські діячі закликали прийти 5 червня під Раду для захисту української мови


Глави церков закликали політиків не спекулювати на статусі російської мови