Гриценко: Пенсійна реформа вдарить по силовикам

20 червня 07:31

За словами голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолія Гриценко, він отримав від Управління держохорони офіційне звернення, де керівництво УДО прогнозує звільнення близько 70% кращих бійців.

 

Кращі бійці спецпідрозділів змушені будуть масово звільнятися в разі прийняття такої редакції пенсійного законопроекту.


Таку думку висловив голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу «Рада».

Він пояснив, що раніше тим, хто найбільше ризикує своїм життям – бійцям підрозділів спеціального призначення Управління державної охорони, СБУ, МВС та інших - йшла підвищена пенсія.

«Їм рахували рік за півтора, оскільки це ті люди, хто першими кидаються на ніж, кого піднімають по тривозі у будь-який момент, хто постійно отримує підвищене навантаження, втрачає здоров’я», - відмічає А.Гриценко.

Він також повідомив, що отримав від Управління держохорони офіційне звернення, де керівництво УДО прогнозує звільнення близько 70% кращих бійців.

Крім того, наголошує голова Комітету, пенсійна реформа вдарить і по армії: «Раніше 5 років навчання у виші зараховувалися до пенсії, адже це фактично військова служба: наряди, караули, зброя тощо. Тепер будуть зараховувати лише 2,5 роки».