Гриценко: Для звільнення Тимошенко потрібно 50 тис. людей навколо Качанівської колонії

08 лютого 07:52

Віктор Янукович може звільнити Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, якщо навколо Качанівської колонії тиждень стоятимуть 50 тисяч людей, вважає Анатолій Гриценко.

 

Звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко і екс-міністра МВС Юрія Луценка можливе за умов тиску суспільства на президента Віктора Януковича. Таку думку висловив лідер партії «Громадська позиція» Анатолій Гриценко.

«Якщо говоримо серйозно про звільнення Луценка і Тимошенко, то це можливо лише тоді, коли суспільство буде тиснути на президента. Якби зараз навколо Качанівської колонії тиждень стояло 50 тисяч людей, він би був змушений діяти. А оскільки їх нема, то він може діяти безкарно», - заявив політик.

В той же час Анатолій Грищенко вважає, що вибори у жовтні змінять ситуацію кардинально.

«Якщо опозиція отримає стійку більшість у парламенті, яка не буде тушками тікати під прапори Януковича, то на першому ж голосуванні вся країна і вся Європа побачать, що Чечетов підняв руку догори, а результат протилежний. Це означає, що уряд Януковича буде заблокований і не проведе більше жодного корупційного закону», - заявив Анатолій Гриценко.

Політик вважає вкрай важливим те, щоб люди зрозуміли значення жовтневих виборів.

«Важливо, щоб люди відчули себе громадянами, не продавали свій голос, обов’язково пішли на вибори. Нехай люди перевіряють кожну людину, але я радив би оцінювати не за словами, а за справами. Бо красивих слів, роликів на телебаченні, білбордів буде багато», - сказав Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко вважає, що на запланованих на жовтень 2012 року парламентських виборах для Партії регіонів буде серйозною проблемою здолати 5%-вий бар’єр. !zn

Читайте також:

Гриценко: Азаров домовляється про газ без директив

Гриценко: Після зміни влади керівництво Партії регіонів судитимуть

Гриценко: Партія регіонів може не здолати 5%-вий бар’єр

Тимошенко вкотре закликала опозицію до єдності у боротьбі з режимом