Грищенко дав свідчення проти Тимошенко

08 серпня 13:04

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не мала права одноосібно давати директиви НАК «Нафтогаз України» на укладання газових угод з Росією у 2009 році. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко під час допиту у справі про газові контракти.

 

К.Грищенко зазначив, що Кабінет міністрів є колегіальним органом і прем'єр може підписувати документи лише на підставі рішення Кабміну як колегіального органу.

К.Грищенко повідомив, що відповідні норми законодавства містяться в законі про Кабмін, однак не зміг назвати конкретну статтю, пославшись на те, що він не є фахівцем у цій сфері.

Під час надання свідчень К.Грищенко заявив, що ситуація з постачанням газу в Україну у 2009 році могла б вирішитися, якби вчасно відбувся візит до Росії тодішнього президента Віктора Ющенка. «Незважаючи на те, що Росія очікувала, цей візит не відбувся», - сказав він.

Він заявив, протягом двох тижнів після підписання міжурядового газового контракту йому, як тодішньому послу у Росії, «фактично з усіх сторін, у тому числі і з боку європейських посольств, подавалися сигнали нерозуміння, чому ця ситуація не була вирішена у рамках візиту (Ющенко -ред.