Гриценко знову поставить перед "Батьківщиною" питання про відповідальність Яценюка за "тушок"

19 квiтня 12:14

Опозиціонер зазначив, що ряд його колег часто голосують синхронно з Партією регіонів. На його думку, Яценюк вже не контролює ситуацію у фракції.

 

Народний депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко вважає, що голова фракції втратив над нею контроль, і наполягає на тому, що потрібно ще раз на фракції підняти питання про його відповідальність.

"Яценюк втратив контроль над фракцією, а фракція - втрачає опозиційне обличчя", - написав Гриценко на своїй сторінці у Facebook.

Про це, на його думку, свідчить те, що ряд депутатів "Батьківщини", зокрема Дмитро Андрієвський, Володимир Бондаренко, Ігор Бриченко, Геннадій Зубко, Олег Лукашук, Валерій Лунченко, Андрій Павелко і Леонід Сергієнко всупереч позиції фракції голосують з деяких питань синхронно з Партією регіонів.

"Як Ви думаєте, скільки ще треба "тушок" або голосувань синхронно з владою, щоб поставлене мною питання про персональну відповідальність Яценюка сприймалося як логічне і обґрунтоване, а не як прояв політичної конкуренції?", - зазначив опозиціонер.

При цьому Гриценко уточнив, що сам не претендує ні на які посади у керівництві фракції. "Я не претендую, не хочу бути главою фракції чи його заступником - про це сказав Яценюку ще за місяць до виборів і неодноразово підтверджував на засіданнях фракції, щоб зняти надумані підозри", - уточнив він.

У той же час політик наполягає на тому, що потрібно ще раз на фракції підняти питання відповідальності Яценюка за дії депутатів від "Батьківщини".

Нагадаємо, 5 квітня фракція "Батьківщина" висловила вотум довіри своєму голові Арсенію Яценюку. За вотум довіри проголосували 78 з 81 присутнього депутата. Утрималися - сам Яценюк, а також Анатолій Гриценко і Василь Кравчук. Питання про вотум довіри підняв сам Яценюк після виходу з фракції "тушок", який відбувся напередодні.

4 квітня чотири депутати - Олег Канівець, Віталій Немилостивий, Роман Стаднійчук, Ігор Скосар - заявили про вихід із фракції "Батьківщина".

При цьому Олег Канівець, соратник Гриценка з партії "Громадянська позиція", продовжує голосувати синхронно з опозицією і не виключає свого вступу у фракцію "Свообода". !zn

Читайте також:

Власенко про Стаднійчука: Важко підшукати цензурні слова

Гриценко вважає, що Яценюк "здав" Власенка

Партія регіонів знайшла "кнопкодавів" серед опозиції