Гриценко заявив про можливість свого виходу з фракції "Батьківщина"

04 квiтня 16:09

За словами Гриценка, якщо б Канівець не залишився в опозиції, а тушкою перейшов до табору влади президента Януковича, він поклав би на стіл свій депутатський мандат".

 

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Анатолій Гриценко допускає свій вихід із фракції так само, як це зробив його однопартієць з "Громадянської позиції" Олег Канівець.

"Якщо вожді опозиції і надалі будуть лише імітувати боротьбу, приймати одноосібно (без обговорення з депутатами) рішення, наслідком яких є втрата довіри людей і маргіналізація опозиції, то з фракції можуть вийти і інші депутати, і я в тому числі", - написав Гриценко у своєму блозі у четвер, 4 квітня.

Пояснюючи вихід Канівця з фракції "Батьківщина", Гриценко зазначив, що той був і залишається опозиційним депутатом, "він - в опозиції до Януковича і його політики".

"Канівець і надалі буде підтримувати законопроекти, внесені опозиційними фракціями. Він не голосував за лобістські, корупційні, антинародні проекти влади. Буде брати участь в акціях протесту, організованих опозицією", - зазначив Гриценко.

За словами депутата, якщо б Канівець не залишився в опозиції, а тушкою перейшов до табору влади президента Віктора Януковича, він поклав би на стіл свій депутатський мандат".

Нагадаємо, Канівець, про вихід якого з фракції "Батьківщина" стало відомо раніше в четвер, також прокоментував своє рішення. У своїй заяві, поширеній у ЗМІ, він пояснив свій крок "відповіддю на бездіяльність керівництва фракції".

"Я дійсно написав заяву про вихід із депутатської фракції "Батьківщина". Це було нелегке рішення. Але іншого вибору керівництво фракції - і Олександр Турчинов - мені не залишили", - зазначив він.

"Я неодноразово намагався достукатися до партійних лідерів. Однак мене ніхто не хотів чути! Втім, як і багатьох інших моїх колег депутатів", - додав Канівець, при цьому він запевнив, що "ні за яких обставин не приєднається до парламентської більшості, до владної команди". !zn

Читайте також:

Стаднійчук і Немилостивий підтвердили вихід із "Батьківщини"

Наступник Власенка і його колега підтвердили свій вихід із "Батьківщини"

Троє депутатів від "Батьківщини" відкликали заяви про вихід з фракції

Рибак оголосив про вихід з "Батьківщини" чотирьох депутатів