Грецький прем'єр скоротив зарплату членів уряду на 30%

21 червня 18:25

Новий уряд Греції було приведено до присяги ввечері 21 червня в Афінах. Міністри поклялися на Євангелії ім'ям Святої Трійці дотримуватися Конституції і законів країни і служити інтересам грецького народу.

 

Робота нового грецького уряду розпочнеться зі скорочення зарплати міністрам, заявив прем'єр Антоніс Самарас.

"Зарплата членів кабінету міністрів скоротиться на 30%. Також вирішено обмежити використання автомобілів до мінімальної необхідної кількості", - сказав прем'єр на першому засіданні свого уряду, приведеного до присяги ввечері 21 червня.

Він також закликав міністрів поменше виступати перед пресою і погоджувати свої виступи з керівництвом кабінету.

"Не треба кожен день (ходити) по телеканалам, коли немає причин на те", - сказав прем'єр. Він також повідомив, що відтепер засідання уряду будуть закритими, в той час як при попереднику Самараса Йоргос Папандреу засідання були відкриті для преси.

Уряд Самараса і його правоцентристську партію "Нова демократія" підтримали лівоцентристська партія ПАСОК і ліва партія Дімаров.

За словами Самараса, 21 червня почалася нова епоха для грецької політичної системи, оскільки вперше створюється уряд на основі коаліції, метою якого є правити країною, а не привести країну до нових виборів. "Ми домовилися про широкі загальні для всіх погляди на те, як треба керувати країною", - сказав Самарас.

"Наша мета - вивести країну з кризи і виправдати жертви, принесені грецьким народом", - уклав прем'єр.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангели Меркель заявила, що новий грецький уряд не може розраховувати на послаблення з боку міжнародних кредиторів, що раніше надали країні багатомільярдну допомогу. !zn

Читайте також:

Самарас приніс присягу в якості глави «уряду порятунку» Греції


У Греції сформовано новий уряд

Меркель порадила новому грецькому уряду не розраховувати на послаблення з боку кредиторів


Парламентські вибори у Греції: країна залишиться в єврозоні