Греція побудувала 10-кілометрову стіну на кордоні з Туреччиною

17 грудня 09:23

Щоб припинити потік нелегальних мігрантів з боку Туреччини, Греція побудувала на кордоні огорожу з бетону і колючого дроту.

 

Греція завершила будівництво огорожі довжиною більше 10 км на сухопутному кордоні з Туреччиною.

Будівництво стіни покликане зменшити потік нелегальних мігрантів: тепер їм доведеться або долати паркан, який патрулюватимуть грецькі і європейські прикордонники з місії Frontex, або форсувати прикордонну річку Маріца.

Третій, найбільш небезпечний шлях лежить через протоки, що відокремлюють узбережжя Туреччини від низки грецьких островів.

Вартість огорожі склала 3,2 млн євро. Стіна пройшла від прикордонного пункту Кастанес до річки Маріца (Еврос) і охопила всю сухопутну ділянку кордону. На її спорудження пішло більше 6 тис. кубометрів бетону, 800 тонн сталі, і 370 км колючого дроту різних видів.

Будівництво тривало майже рік, що значно більше, ніж передбачалося. Підрядник пояснив затримку поганими погодними умовами.

Відзначимо, що проти будівництва виступали ліві опозиційні партії країни і низка правозахисних громадських організацій. Однак через неконтрольований потік нелегальних мігрантів, Євросоюз пригрозив вигнати Грецію з Шенгенської зони. !zn

Читайте також:

S & P знизило довгостроковий рейтинг Греції до "вибіркового дефолту
"

Греція запропонувала купити у неї казино, порти, Олімпійський комплекс і навіть дороги

Через нелегалів Грецію виганяють з Шенгенської зони