ГПУ звинуватила Тимошенко у скоєнні злочину на території Росії

15 липня 08:05

Представники звинувачення у «газовій справі» заявили, що Юлія Тимошенко здійснила злочин на території Росії.

 

Під час судового засідання прокурор попросив суд долучити до справи копію листа Генпрокуратури РФ у відповідь на запит української Генпрокуратури.

У листі зазначалося, що було встановлено той факт, що у Головній військовій прокуратурі розслідувалася кримінальна справа щодо колишнього керівника промислово-фінансової корпорації ЄЕСУ Тимошенко Ю.В. за фактами дання хабарів через посередників військовим посадовим особам Міноборони Росії.

За інформацією Генпрокуратури РФ, справу було припинено у 2005 році через закінчення терміну давності.

Прокурор РФ зазначив, що на території Росії підсудна здійснила злочин.

«Злочин пов'язано з данням хабарів представникам Міноборони РФ щодо укладення угод з корпорацією ЄЕСУ», - заявив прокурор.

За його словами, ці дані «характеризують особистість підсудної».

Суддя Родіон Кірєєв ухвалив долучити цей документ до матеріалів справи.

Нагадаємо, сьогодні суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв постановив вилучити Ю.Тимошенко із зали на один день за дії, що свідчать про неповагу до суду - екс-прем'єр черговий раз відмовилася встати

6 липня суддя Печерського суду Родіон Кірєєв вилучив екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко із зали судових засідань через неповагу до суду.

У Печерському райсуді розглядається кримінальна справа проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових угод. Її звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Російською Федерацією на постачання і транзит газу.