ГПУ тільки сьогодні оголосила вимогу Росії видати Ландіка

19 липня 12:41

Генеральною прокуратурою України сьогодні було направлено до Генеральної прокуратури Російської Федерації запит про видачу Україні депутата Луганської міської ради Романа Ландіка для притягнення його до кримінальної відповідальності за хуліганство.

 

Розгляд даного запиту знаходиться на контролі Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, що 4 липня близько 2:40 у луганському ресторані «Баккара» Р.Ландік, грубо порушуючи громадський порядок, завдав 20-річній дівчині тілесних ушкоджень.

За цим фактом прокуратурою Луганської області стосовно Р.Ландіка було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України.

За результатами розслідування і зібраними доказами слідчий виніс постанову про притягнення Р.Ландіка до відповідальності як обвинуваченого у скоєнні злочину.

У зв'язку з відсутністю Р.Ландіка за місцем проживання 9 липня його було оголошено в розшук. У цей же день суд дав дозвіл на його затримання та доставку до суду під вартою для обрання запобіжного заходу.

Вжитими заходами МВС України спільно з колегами з Російської Федерації Р.Ландіка було затримано у Краснодарі (РФ), де прокуратурою Західного округу міста Краснодара його поміщено до слідчого ізолятора.

Зараз готується його екстрадиція в Україну.