ГПУ: Пшонка не ховався від «бютівців»

15 червня 09:13

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка не уникає зустрічі з народними депутатами, яким потрібно було заздалегідь домовитися про зустріч, щоб уникнути будь-яких нісенітниць. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

 

«Вчора окремі засоби масової інформації розповсюдили заяву групи народних депутатів, нібито Генеральний прокурор України уникає зустрічі з ними. Відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури уповноважений заявити, що це не відповідає дійсності», - сказано у повідомленні.

За інформацією прес-служби, Генеральний прокурор має напружений графік роботи, в тому числі, як член Вищої ради юстиції та Ради національної безпеки і оборони, бере участь в їх робочих засіданнях.

«Саме 14 червня о 14 годині почалося засідання Вищої ради юстиції, де був присутній Віктор Пшонка», - йдеться в заяві ГПУ.

«Враховуючи зазначене, народним депутатам України, які мали потребу зустрітися з Генеральним прокурором України, варто було б заздалегідь домовитися про зустріч, щоб уникнути будь-яких нісенітниць», - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, 14 червня народні депутати від «БЮТ-Батьківщина» намагалися зустрітися з Генеральним прокурором України В.Пшонкою, щоб донести йому вимогу виконати резолюцію Європарламенту щодо України - припинити політичні репресії проти опозиції і скасувати запобіжний захід для Юлії Тимошенко. Щоправда, депутати так і не дочекалися генпрокурора, бо він був, за словами його помічника, на засіданні Вищої ради юстиції.

3 червня народні депутати не змогли отримати пояснень від Генерального прокурора Віктора Пшонки, чому він не реагує на скарги лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

У резолюції, прийнятій 9 червня, Європарламент, зокрема, закликає українську владу не переслідувати опозицію і змінити запобіжний захід для Тимошенко, Луценка та інших політичних ув'язнених.