ГПУ порадила Забзалюку не ганьбити Раду, але справу порушувати відмовилася

22 лютого 12:00

Генеральна прокуратура подякувала Забзалюку за «громадянський вчинок - повідомлення в офіційно встановленому порядку правоохоронному органу про участь у протиправних діях» і сподівається на подальшу співпрацю.

 

Генеральна прокуратура не побачила порушення закону в отриманні грошей Романом Забзалюком від Ігоря Рибакова. Натомість ГПУ порадила Забзалюку утриматися від вчинків, які чорнять честь парламенту. Про це йдеться в листі ГПУ на адресу Забзалюка.

«У ваших заявах, оприлюднених у засобах масової інформації і направлених Генеральній прокуратурі, стверджується про нібито отримання Вами особисто та іншими особами коштів за вихід зі складу депутатської групи (фракції)...», - вказали у відомстві.

«Разом з тим відсутні будь-які дані, які свідчили б про надання або одержання службовою особою в будь-якому вигляді хабара за виконання в інтересах того, хто дає хабара, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії...», - йдеться в листі за підписом заступника генпрокурора Занфірова.

На думку ГПУ, таким чином, ці дії не підпадають під статті 368,369 КК України. «Таким чином, Вами наведені факти політичної діяльності у Верховній Раді», - вважає Занфіров.

«Даних щодо тиску, інших фактів перешкоджання діяльності як народного депутата України Ви не навели», - додав заступник генпрокурора.

«Разом з тим ви заявили, що здійснювали вищевказані дії за завданням керівництва депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» і відповідної політичної партії. Аналіз Ваших заяв з цього приводу свідчить, що Ви свідомо створили обставини для отримання грошових коштів з метою викриття особи, яка їх передала», - зазначив Занфіров.

Тому ГПУ порадила Забзалюку відповідно до закону про статус народного депутата утриматися від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду, державу.

Разом з тим Генеральна прокуратура подякувала Забзалюку за «громадянський вчинок - повідомлення в офіційно встановленому порядку правоохоронному органу про участь у протиправних діях» і сподівається на подальшу співпрацю. !zn

Читайте також:

Доній розповів, по чім нині «тушки» у Верховній Раді

Генпрокуратура відмовилася розслідувати скандал, пов'язаний із Забзалюком

Забзалюк віддав гроші Рибакова в «Охматдит»

Литвин попросив генпрокурора розібратися з підкупом депутатів