ГПУ готова пред'явити Тимошенко обвинувачення в убивстві Щербаня

30 травня 06:23

Генеральна прокуратура готова пред'явити колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко звинувачення в організації вбивства депутата Верховної ради II скликання Євгена Щербаня.

 

У Генеральній прокуратурі готові пред'явити Юлії Тимошенко звинувачення в організації вбивства Євгена Щербаня, але поки не можуть цього зробити «з технічних причин».

«У нас є докази, що підтверджують пряму причетність Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня. Збір цих доказів триває. Пред'явити Тимошенко звинувачення ми поки не можемо, оскільки вона офіційно хвора. Як тільки вона одужає, звинувачення буде пред'явлено. Ми очікуємо, що це відбудеться у кінці червня на початку липня», - повідомив
Коммерсант Украина високопоставлений співробітник ГПУ.

Тим часом представники опозиції відмовляються вірити в те, що у Генпрокуратури є докази причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

«Янукович і його оточення шукають справу, якою будуть лякати Захід», - заявив виданню народний депутат (БЮТ-Б) Сергій Пашинський, зазначивши, що з моменту поновлення розслідування слідчі ГПУ опитали вже «більше сотні людей».

«Саме тому було реанімовано справу Щербаня і знайдено якісь підходи до його сина Руслана. У ГПУ немає жодного факту чи навіть натяку на причетність Юлії Тимошенко до вбивства», - резюмував депутат.

Нагадаємо, 18 травня народний депутат Геннадій Москаль заявив, що cин убитого Євгена Щербаня звинуватив екс-прем'єра Юлію Тимошенко у вбивстві батька, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Юлія Тимошенко вже відкинула всі звинувачення у причетності до вбивства. Вона сподівається, що Щербань-молодший зрозуміє «як підло і низько його використали, і більше так не робитиме»

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов розцінює заяву Руслана Щербаня про нібито причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист з проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, яка, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

Нагадаємо також, що 30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюються у причетності до організації вбивства Щербаня у 1996 році

Читайте також:

Сина Щербаня змусили звинуватити Тимошенко, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вбивство, - Москаль

Кужель порекомендувала шукати вбивцю Щербаня серед тих, хто привласнив його майно

Зі справи Щербаня зникли документи


Кужель: Тимошенко входила до вузького кола друзів Щербаня

Вирок Тимошенко у газовій справі замінять звинуваченням у вбивстві Щербаня, - Власенко

БЮТ: Інформація Мельниченка у справі Щербаня підтвердить невинність Тимошенко