ГПУ готова надати захисту Тимошенко матеріали щодо "справи Щербаня"

31 сiчня 20:14

Генпрокуратура повідомила адвокатам Юлії Тимошенко, що вони можуть ознайомитися з матеріалами в справі про вбивство Євгена Щербаня.

 

Слідчі Генпрокуратури готові надати захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко матеріали кримінальної справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня для ознайомлення.

"Заяви адвоката Олександра Плахотнюка про нібито ненадання Генеральною прокуратурою України йому зазначених матеріалів протягом 11 днів не тільки не відповідають дійсності і свідчать про бажання останнього ввести в оману, як засоби масової інформації, так і громадськість", - говориться в повідомленні прес-служби ГПУ.

У відомстві уточнили, що Плахотнюку вже направлено відповідь про можливість ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, за версією слідства, в 1996 році Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко замовили вбивство Щербаня угрупованню кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області. Якщо вина Тимошенко буде доведена, їй загрожує довічне ув'язнення.

Сама екс-прем'єр називає звинувачення її в причетності до вбивства Щербаня в 1996 році "відвертою неправдою", яку буде нескладно спростувати в міжнародних судах.

29 січня адвокати Тимошенко заявили, що їм не дають ознайомитися з матеріалами справи. 31 січня партія "Батьківщини" висловила припущення, що зволікання прокуратури з видачею матеріалів справи захисникам свідчить про те, що "справи Щербаня" просто фізично не існує. !zn

Читайте також:

У ПР вважають поки неможливим звіт Пшонки справи Щербаня

Генпрокуратура знайшла живих свідків у справі про вбивство Щербаня

Тимошенко нагадала, кому було вигідно вбивство Щербаня

Кузьмін не бачить політичних репресій в кримінальних справах Тимошенко