Головному спостерігачеві ОБСЄ не дозволили зустрітися з Тимошенко і Луценко

11 жовтня 15:07

Керівнику місії спостерігачів ОБСЄ за парламентськими виборами в Україні відмовили в зустрічі з Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком, навіть не дивлячись на те, що місія спостерігачів ОБСЄ на виборах в Україні буде найбільшою за весь час роботи цієї організації за кордоном.

 

Українська влада відмовила керівнику місії спостерігачів ОБСЄ за парламентськими виборами в Україні, віце-президенту Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбург Габсбург Дуглас у зустрічі із засудженими екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і колишнім главою МВС Юрієм Луценко, повідомляється на сайті ПА ОБСЄ в четвер.

"Влада відхилила запит Габсбург Дуглас, щоб зустрітися з лідерами опозиції Юлією Тимошенко та Юрієм Луценко, які залишаються у в'язниці. Їй було відмовлено в аналогічному проханні в березні", - йдеться в повідомленні.
У ПА ОБСЄ нагадали, що влада України дозволила її окремим представникам відвідати Тимошенко в липні, після чого асамблея закликала Україну "дотримуватися своїх зобов'язань перед ОБСЄ щодо проведення демократичних виборів, гарантуючи, що всі політичні сили і політичні лідери, включаючи ув'язнених, зможуть взяти участь в майбутніх парламентських виборах".
У ПА ОБСЄ відзначили, що ЦВК України не дозволив Тимошенко і Луценко зареєструватися для участі у виборах. "Вільні вибори залежать від відкритої атмосфери кампанії, в якій голоси лідерів всіх політичних груп можуть бути почуті. Я розчарована тим, що мені досі не надана можливість зустрітися особисто з пані Тимошенко чи паном Луценком, які залишаються у в'язниці напередодні дня виборів. Я вважаю зустрічі з цим людьми важливими для нашої оцінки виборів. Я буду продовжувати спілкуватися з їх прихильниками та іншими зацікавленими сторонами, так як ОБСЄ повинна оцінити повну політичну ситуацію в Україні", - зазначила Дуглас.
Як відомо, місія спостерігачів ОБСЄ на парламентських виборах в Україні буде найбільшою за весь час роботи цієї організації за кордоном.
Для поїздки в Україну у складі місії спостереження зареєструвалося вже 60 депутатів з різних країн-учасниць ОБСЄ. Вони представлятимуть не лише ОБСЄ, але і Парламентську асамблею Ради Європи, Європарламенту і НАТО. !zn
Читайте також: