Головлікар харківської лікарні назвав абсурдними заяви Тимошенко про радіацію в палаті

14 вересня 05:35

Головний лікар харківської лікарні Михайло Афанасьєв вважає абсурдними заяви Юлії Тимошенко про те, що в палаті була перевищена норма радіації. За його словами, знаходження екс-прем'єра в клініки «Укрзалізниці» приносить їм багато проблем.

 

Головлікар харківської лікарні Михайло Афанасьєв назвав абсурдними заяви Тимошенко про радіацію, а також повідомив про те, що не дозволить «зганьбити і дискредитувати» добре ім'я клініки «Укрзалізниці».

«Я навіть не знаю, як я це коментувати. Більшого абсурду, ніж перевищена норма радіації в палаті і лікарні, де знаходяться пацієнти, де постійно працюють медичні працівники, я в своєму житті ще не чув», - сказав він.

Афанасьєв пояснив, що, як і в будь-якому іншому стаціонарному медичному закладі, в ЦКЛ № 5 систематично проводить перевірки Державна санітарна епідеміологічна служба, у тому числі і з приводу рівня радіоактивного випромінювання.

«За мою практику я не пам'ятаю жодного випадку, коли щось було б не так», - заявив він.

- У Тимошенко під час обшуку забрали два дозиметри

Головлікар також сказав про те, що не дозволить «зганьбити і дискредитувати» добре ім'я клініки «Укрзалізниці», і з цією метою він готовий запросити і співробітників МНС і співробітників СЕС для проведення відповідних перевірок і досліджень.

«За той час, поки у нас на реабілітації перебуває пацієнтка Тимошенко, лікарня неодноразово була втягнута в різні політичні провокації, отже, це лише чергова спроба влаштувати політичну виставу», - додав Афанасьєв.

Раніше захист Тимошенко оприлюднилв заяву екс-прем'єра, в якій говориться, що в палаті, де вона знаходиться, 13 вересня проводився обшук, під час якого були вилучені два дозиметри.

У заяві Тимошенко сказано, що дозиметр чотири рази фіксував істотне перевищення норми.

У свою чергу в Державній пенітенціарній службі повідомили, що в палаті Тимошенко виявлено схованку, замасковану під Кримінально-процесуальний кодекс України, в якому зберігаються заборонені технічні пристрої. Крім того, за її даними, знайдено ліки невідомого походження. !zn

Читайте також:

Пенітенціарна служба показала фото схованки Тимошенко

Екс-сусідка по камері Тимошенко заявила, що лист оприлюднений Власенком, писала під диктовку

Тимошенко обрала ЗМІ, яким готова дати інтерв'ю

Сусідка по камері Тимошенко розповіла про комфортні умови ув'язнення екс-прем'єра. Тимошенко готова спростувати її слова (ВІДЕО)