Голова ПАРЄ пообіцяв сприяти підписанню угоди про асоціацію Україна-ЄС

27 березня 11:59

Президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон порадив Україні прискорити своє просування до стандартів Ради Європи.

 

Парламентська асамблея Ради Європи у рамках своєї компетенції готова надати Україні необхідну допомогу для підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Про це заявив президент Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон під час зустрічі з головою Верховної ради України Володимиром Рибаком, повідомляє прес-служба ВР.

"Я приїхав в Україну як президент ПАРЄ, як ваш партнер. Ми тут, щоб підтримати і допомогти, - зазначив він. - Ми дуже розраховуємо на Україну".

Міньйон підкреслив, що Україна - "молода держава, і вона ще не встигла зробити все, що відповідає стандартам Ради Європи". Разом з тим, президент Асамблеї зазначив, що "все потрібно робити поступово, але зараз необхідно прискорити своє просування до стандартів Ради Європи".

Президент ПАРЄ привітав ухвалення заяви Ради "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом". "Я абсолютно переконаний, що Україна хоче виконати взяті на себе зобов'язання. В її рамках було б дуже доречно, щоб Угоду про асоціацію було підписано в листопаді цього року, - сказав Міньйон. - Ми чекаємо її з нетерпінням, оскільки цей документ є вигідним як Україні, так і Євросоюзу.

Міньйон підкреслив, що Рада Європи, Парламентська асамблея і Венеціанська комісія готова надати Україні допомогу у здійсненні конституційної реформи, реформуванні законодавства у сфері боротьби з корупцією, системи прокуратури та правоохоронних органів, судової й виборчої систем. "Необхідно задіяти механізми парламентської дипломатії, щоб допомогти вам у реалізації реформ", - сказав він.

Президент ПАРЄ також зазначив, що нинішній рік є важливим для нашої країни і враховуючи головування в ОБСЄ. "Україна відіграє важливу роль в регіоні, і не тільки, і нам потрібна ваша допомога у вирішенні "заморожених конфліктів", - сказав він.

У свою чергу, Рибак погодився з думкою Міньйона про необхідність прискорення реформ. "Є серйозні недоліки в законодавстві. Але ми працюємо над помилками, - сказав керівник парламенту. - У квітні-травні ми приймемо закони для виконання зобов'язань України перед РЄ, будемо продовжувати роботу з удосконалення законодавчої бази". "Ми все будемо робити, щоб Україна була в європейській сім'ї", - сказав голова Верховної ради. !zn

Читайте також:

Моніторингова місія ПАРЄ не буде провідувати Тимошенко і Луценка

Опозиціонери розповіли омбудсмену з Європи про знущання над Тимошенко

Регіоналів викрили в обмані: ПАРЄ підтримала доповідь про політв'язнів, але іншу