Главою «Єдиної Росії» обрано міліцейського генерала, що контролював доходи депутатів держдуми

10 листопада 13:02

На засіданні фракції "Єдина Росія" офіційно оголошено, що її новим керівником стане Володимир Васильєв. Він змінить на цій посаді Андрія Воробйова, який призначений в.о. губернатора Підмосков'я.

 

Новим лідером фракції "Єдиної Росії" в Держдумі замість Андрія Воробйова, призначеного на посаду в.о. голови Московської області, обрано главу думської комісії по доходах Володимира Васильєва. Відповідне рішення ухвалено на засіданні фракції у суботу, 10 листопада.

Фракція
"Єдина Росія" на тому ж засіданні висунула Васильєва на посаду віце-спікера Держдуми. Рішення про призначення на посаду віце-спікера приймає Держдума на своєму пленарному засіданні.

Попередній керівник фракції Андрій Воробйов суміщав пости керівника фракції і віце-спікера Держдуми.

Таким чином, фракція думського більшості також висловилася за те, щоб її новий керівник поєднував посаду керівника фракції з посадою віце-спікера.

За підсумками альтернативного таємного голосування Васильєв набрав найбільшу кількість голосів - 136. Два його суперника отримали 18 і 9 голосів відповідно.

Єдинороси також вирішили наділити Васильєва ще один постом, що звільнився після відходу Воробйова - віце-спікера Думи.

10 листопада спікер Держдуми Сергій Наришкін на засіданні фракції єдиноросів оголосив про своє рішення вступити в партію Єдина Росія.

Нагадаємо, з 1997 по 1999 рр. Васильєв обіймав посаду першого заступника глави МВС, очолював управління у боротьбі з організованою злочиннісю. У 1999-2001 рр. працював заступником секретаря Ради Безпеки, після чого знову повернувся в МВС на посаду замміністра. У 2003 р. Васильєв був обраний до Держдуми за списком «Єдиної Росії» від Тверської області. У Думі четвертого і п'ятого скликань очолював спочатку комітет з безпеки, а в травні став головою комісії з контролю за достовірністю відомостей про доходи та майно, що надаються депутатами. !zn

Читайте також:

Путін передав управління «Єдиною Росією» Медведєву

У Москві за один місяць постраждав третій офіс «Єдиної Росії»

Російська балерина Волочкова виходить з «Єдиної Росії» через Ходорковского