Глава українського МЗС не помітив призупинення руху в Європу

15 червня 09:00

Голова українського МЗС стверджує, що процес євроінтеграції України не припинявся. У Європі думають інакше. Про «паузу» у відносинах з ЄС неодноразово заявляв і Янукович.

 

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що Україна не зупинилася в процесі наближення до Європейського Союзу. Про це він сказав на спільній з міністром закордонних справ Грузії Григолом Вашадзе прес-конференції у Києві.

«Ніде і ніяк не відчувається, що ми зупинилися у процесі нашого наближення до Європейського Союзу», - сказав Грищенко.

Він зазначив, що йдуть активні консультації з усіх секторальних питань, проводиться технічна підготовка до підписання угоди про асоціацію, як з боку України, так і з боку ЄС.

Зокрема, за словами Грищенка, Україна і ЄС ведуть активний діалог з питань безпеки та боротьби з піратством.

Грищенко також зазначив, що вступ в Європейський Союз залишається для України основною метою, але при цьому, за словами міністра, всередині ЄС відбуваються складні процеси, в тому числі пошук вирішення проблеми єврозони.

«Ми розраховуємо на те, що знайдеться час для тих, хто вирішує питання, як у столицях, так і в Брюсселі для того, щоб розібратися в тому, що відбувається в Україні, а не просто бачити ту картинку, яка легко сприймається, але не завжди відповідає реальності», - додав міністр.

- Янукович пообіцяв скористатися паузою у відносинах з ЄС для «будівництва Європи всередині країни»

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт за підсумками зустрічі з послом Швеції в Україні 12 червня у Стокгольмі написав у своєму блозі, що євроінтеграція України зупинена, і подальший розвиток подій залежить від керівництва країни.

При цьому він не зміг спрогнозувати подальший розвиток подій, наголосивши, що ключ до розв'язання цієї ситуації в руках української влади.

«Разом з Польщею ми орієнтувалися на поліпшення і поглиблення в Україні європейської перспективи, але політичні і політизовані судові процеси в останні роки, на жаль, зупинили цей процес. Що буде далі, ми не знаємо. Ключ знаходиться у політичного керівництва України», - зазначив Більдт. !zn

Читайте також:

В ЄС заявили про зупинку євроінтеграції України

Грищенко: Україна не дуже засмутиться через відсутність на Євро-2012 європейських чиновників

ЄС поставив перед Україною три умови для повернення до колишніх відносин

Регіонали впевнені, що міжнародної ізоляції України не буде