Глава Мосміськсуду вважає, що тема перегляду вироку Ходорковському закрита

12 березня 09:48

Голова Мосміськсуду вважає закритою тему перегляду вироку екс-голові ЮКОСа Михайлу Ходорковському.

 

Підстав для перегляду вироку щодо екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського і колишнього керівника МФО «Менатеп» Платона Лєбєдєва немає, ця тема закрита.

Про це заявила голова Мосміськсуду РФ Ольга Єгорова, коментуючи нещодавнє доручення президента Дмитра Медвєдєва Генпрокуратурі перевірити законність і обґрунтованість обвинувальних вироків щодо 32 осіб, у тому числі Ходорковського, Лєбєдєва і екс-голови служби безпеки ЮКОСа Олексія Пічугіна, який отримав у 2007 році довічний термін.

«30 січня Мосміськсуд відмовив за наглядовою скаргою у перегляді вироку Хамовницького суду від 27 грудня 2010 року. Думаю, тема закрита...», - сказала вона.

Нагадаємо, у кінці 2010 року Хамовницький суд Москви засудив екс-главу ЮКОСа Ходорковського і його бізнес-партнера Лєбєдєва до 14 років колонії кожного за звинуваченням у розкраданні 200 млн тонн нафти і відмиванні грошей. Потім Мосміськсуд пом'якшив покарання на один рік, і тепер Ходорковський і Лєбєдєв можуть вийти на свободу у 2016 році.

У червні минулого року Медвєдєв заявив, що не вважає, що судове переслідування екс-глави «ЮКОСа» було помилкою.

Раніше кандидат у президенти Михайло Прохоров у разі своєї перемоги обіцяв помилувати Ходорковського, який зараз відбуває покарання у колонії. !zn

Читайте також:

Зюганов слідом за Прохоровим пообіцяв звільнити Ходорковського

Ходорковський став фіналістом премії Сахарова «За журналістику як вчинок»

Ар'єв: Янукович не потягне свого Ходорковського, оскільки вони з Путіним вчилися по різні боки дроту