Глава Євросуду підтвердив, що рішення щодо Тимошенко оголосять найближчим часом

24 сiчня 19:31

Тимошенко оскаржила у Європейському суді своє утримання під вартою і політичні мотиви ув'язнення. Рішення очікується найближчим часом.

 

Президент Європейського суду з прав людини Дін Шпільман сподівається, що ЄСПЛ незабаром оголосить рішення за скаргою колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це він заявив на прес-конференції у Страсбурзі.

"Ця справа знаходиться на розгляді, і рішення очікується незабаром, однак я не можу назвати дату", - сказав президент Євросуду.

Як повідомлялося, захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко 4 грудня 2012 року заявив, що очікує рішення Європейського суду з прав людини зі скаргою Тимошенко на порушення Європейської конвенції з прав людини по ст. 5 із ст. 18 (незаконність затримання і утримання під вартою; політичні мотиви переслідування) після 15 грудня 2012 року. Проте суд не оголосив своє рішення у справі, публічні слухання якої відбулися у Страсбурзі (Франція) 28 серпня 2012 року. Після публічних слухань суд продовжив роботу у закритому режимі.

Тимошенко у жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває покарання у Качанівської колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров'я Ю.Тимошенко перебуває на лікуванні у лікарні "Укрзалізниці" у Харкові. !zn

Читайте також:

У Кучми не було доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня

Тимошенко готова постати перед судом, але тільки не в Україні

Прикордонники не випустили Власенка до Страсбурга на сесію ПАРЄ