Глава парламенту пообіцяв стежити за персональним голосуванням депутатів

09 сiчня 15:36

Спікер парламенту Рибак має намір особисто стежити за дотриманням регламенту і контролювати персональне голосування депутатів: "Працює система: натискай за себе, за того хлопця - не потрібно".

 

Верховної Ради України Володимир Рибак вважає, що питання забезпечення персонального голосування народних депутатів не потребує ніякого організаційного рішення - воно вже вирішене.

"Організаційно не потрібно нічого нового придумувати. Воно вже вирішене. Є варіанти, які працюють в парламенті вже 20 років", - сказав Рибак на брифінгу, відповідаючи на питання, як він має намір організаційно вирішити питання із забезпеченням персонального голосування кожного народного депутата.

"Працює система: натискай за себе, за того хлопця - не потрібно, і голосуй, і все буде нормально", - підкреслив він.

При цьому Рибак зазначив, що закликає всіх народних депутатів чинити саме так - голосувати лише за себе.

"Але в законі не прописано, що робити з народним депутатом, якщо він не голосує. Такого в законі немає, але я всіх закликаю депутатів до того, щоб Верховна Рада працювала. Якщо не згоден - проголосуй проти, згоден - проголосуй за", - зазначив Рибак.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи правильно зрозуміли журналісти, що Рибак не має наміру вживати ніяких дій для забезпечення персонального голосування депутатів, він сказав: "Ні. Ви неправильно зрозуміли. Є регламентні норми. Все розписано: яка система голосування. І я буду стежити за тим, щоб депутати дотримувалися цих пунктів регламенту". !zn

Читайте також:

Спікер парламенту назвав історичну місію України - багатовекторність

Спікер парламенту пообіцяв не приймати поправки до законів "з голосу"

Регіонали скасовувати резонансні закони не мають наміру

Рибак виступив за рівноправність української та російської мов