Глава МЗС має намір купити для України "квиток у майбутнє"

11 лютого 12:05

Зовнішня політика України буде максимально деідеологізованою, прагматичною, зваженою, і в той же час - динамічною і наступальною.

 

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара не обіцяє "дипломатичних чудес" в поточному році, проте, запевняє, що зовнішня політика України буде максимально прагматичною і зваженою.

"Сьогодні, коли світ змінюється настільки швидко і несподівано, ключова боротьба в глобальному масштабі йде не за ресурси або геополітичний вплив, а за гідне місце в майбутньому. Але квиток в майбутнє отримають не всі", - сказав він в ході експертного форуму "Україна-2013. Прогноз" у понеділок, 11 лютого, в Києві.

За його словами, в цьому контексті Україна має серйозний шанс. "Україна має серйозний шанс - необхідно тільки відкинути песимізм і зневіру. В цьому році я не обіцяю дипломатичних чудес, але впевнений: зовнішня політика України буде максимально деідеологізованою, прагматичною, зваженою, і в той же час - динамічною і наступальною", - підкреслив міністр.

Він сподівається, що протягом цього року Україна наблизиться до гідного місця в майбутньому. "Єдине, що потрібно - це ставити перед собою амбітні, і, в той же час, досяжні цілі", - підкреслив Кожара. !zn

Читайте також:

Кожара побачив "реальні перспективи" підписання асоціації України з ЄС

Україна закликала ЄС і Митний союз створити єдину зону

Кожара побачив бажання Європи допомогти Україні в модернізації ГТС