Герої України просять Кірєєва довірити їм Тимошенко

13 серпня 11:04

Герой України, двічі Герой праці, заслужений шахтар, почесний громадянин Луганської області і міста Свердловська Володимир Мурзенко; Герой України, Герой Соціалістичної праці, кавалер знака Шахтарська слава трьох ступенів, почесний шахтар України Микола Скрипник та Герой України Віктор Бондарєв просять відпустити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко з-під арешту під їх особисту поруку.

 

Про це йдеться у заяві, підписаній трьома Героями України.

«Ми вважаємо, що арешт відомого політичного діяча, голови опозиційної партії і екс-прем'єр-міністра України є безпідставним і неприпустимим для будь-якого демократичного, правового суспільства. Позбавлення волі лідера ВО «Батьківщина» є політичною розправою діючої влади над опозицією, що порушує верховенство права, нівелює принципи справедливості та незалежності судочинства у нашій країні», - написали вони.

Він також зазначили, що не хочуть, щоб в Україні замість демократії панував авторитарний режим.

Звертаючись до судді Печерського райсуду Родіона Кірєєва, вони просять змінити запобіжний захід для Тимошенко і передати її на їхню особисту поруку.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва не став розглядати апеляцію захисту екс-прем'єра Ю.Тимошенко на постанову Печерського райсуду Києва про зміну запобіжного заходу екс-прем'єру з підписки про невиїзд на арешт від 5 серпня.

5 серпня Печерський суд змінив запобіжний захід Ю.Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Після цього захист Ю.Тимошенко неодноразово заявляв клопотання про звільнення екс-прем'єра з-під варти, проте Печерський суд щоразу відмовляв у його задоволенні.