Герман склала "пам'ятку" для опозиції з десятком помилок

21 лютого 17:02

Автором "пам'ятки для депутатів-початківців з опозиції", написаної з помилками, виявилася Ганна Герман. "Я кажу не про мову, а про повагу до інших людей", - пояснила вона.

 

Депутати від Партії регіонів відповіли на акцію "УДАРу" щодо розклеювання наклейок у парламенті з вимогами голосувати особисто, поширивши листівки із закликом не смітити на чужих місцях.

Україномовна пам'ятка, адресована "депутатам-початківцям з опозиції", розлетілася по всьому інтернету: журналісти знайшли у тексті до десятка помилок, і в соціальні мережі виклали послання, виправлене червоною пастою.

Автором написаної з помилками листівки виявилася колишній радник президента Ганна Герман. Сама вона поставилася до цього з гумором, дізналася "Комсомольськая правда в Украине".

"Дуже тішуся, що вони (колеги з парламенту - прим. ред.) вдосконалюють свою українську мову і знають мову краще за мене. У мене не було завдання уточнювати "обрані в парламент" чи "до парламенту". З цим можна сперечатися, є різні форми. Я кажу не про мову, а про повагу до інших людей", - сказала Герман журналістам газети.

Вона підкреслила, що виховані люди на столах колег не смітять і нічого там не беруть.

"Сподіваюся, тепер депутати від опозиції зрозуміють, що на своєму робочому місці можна робити що завгодно, а чуже треба поважати", - зазначила вона.

Нагадаємо, 17 лютого депутати фракції "УДАР", які вже третій тиждень блокують Верховну Раду, вимагаючи припинити "кнопкодавство", прикріпили на робочому місці кожного депутата наклейку з написом "Голосую особисто, не голосую за інших". !zn

Читайте також:

Фаріон представить новий проект мовного закону, що забороняє букви "Ы" та "Ё"

Путін нагородив п'ятьох регіоналів медалями за популяризацію російської мови

Азаров вважає, що вільно володіє українською мовою