Герман, Акімову і Лукаш пересадили з «Мерседесів» на «Шкоди»

12 серпня 06:27

Адміністрація президента відмовилася від використання автомобілів Mercedes-Benz, пересадивши своїх співробітників на автомобілі економ-класу марки Skoda.

 

Про це сказано у відповіді адміністрації на інформаційний запит ЛІГАБізнесІнформ.

У повідомленні наголошується, що АП та ДУС передали 36 автомобілів марки Mercedes-Benz, куплених у період з 1995 по 2002 рр.., ГО "Автобаза ДУС" для обслуговування офіційних делегацій.

Замість них для потреб обох відомств у 2010 році було закуплено 40 автомобілів економ-класу марки Skoda.

При цьому, як сказано у повідомленні, за період з 1 січня по 5 серпня 2011 року Держуправління справами легкові автомобілі не купувало.

"Безпосередньо за посадовими особами АП та ДУС було закріплено 36 автомобілів Skoda. Таку ж кількість легкових автомобілів марки Mercedes-Benz, які звільнилися, було передано автоколоні автобази для подальшої експлуатації, пов'язаної з обслуговуванням офіційних делегацій", - йдеться у повідомленні.

В АП зазначили, що в даний момент жоден з автомобілів Mercedes-Benz, які належать ГО "Автобаза ДУС", не обслуговує співробітників президентської адміністрації.

"Посадових осіб АП Ірину Акімову, Станіслава Скубашевського, Олега Рафальського, Олену Лукаш, Ганну Герман, Юрія Ладного, Андрія Гончарука, Марину Ставнійчук обслуговують автомобілі марки Skoda, куплені у 2010 році", - сказано в повідомленні.

"Співробітники АП Сергій Льовочкін і Андрій Портнов автомобілями ГО "Автобаза ДУС" не користуються", - додали в АП.

Як розповів заступник голови Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Олександр Хорольський, жоден з переданих Мерседесів не реалізовувався і знаходиться на балансі автобази для обслуговування делегацій.

У лютому 2011 року Держуправління справами повідомило, що чиновники АП та ДУС мають намір пересісти на легкові автомобілі економ-класу в цілях економії державних коштів.

У ДУС відзначали, що у грудні 2010 року автобаза відомства придбала легкові автомобілі Skoda. Автомобілі більш високого класу, як відзначали у відомстві, будуть спочатку використовуватися для обслуговування делегацій різного рівня, після чого будуть списані. Мерседеси з пробігом 300 тис.км, аргументували в ДУС, "вимагають значних витрат в обслуговуванні".