Герега: Регламент - головна страховка від незаконних земельних рішень

03 червня 13:41

Головна страховка і захист від посягань на незаконне виділення земель - це регламент Київської міської ради.

 

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявила секретар Київради Галина Герега. «Я дуже строга і жорстка в плані дисципліни і прийняття рішень. Ніколи не підпишу жодного документа, не вивчивши його. Наведу конкретний приклад. У регламенті Київради є норма, згідно з якою секретар підписував клопотання про дозвіл на виділення земельної ділянки. В інших містах такого немає. І в Києві більше не буде. Відповідальність за кожне земельне рішення повинна лежати на земельному управлінні, де працюють професіонали, і на депутатах. Я вже сказала депутатам про свою позицію», - підкреслила вона.

Секретар Київради також повідомила, що в даний час відпрацьовуються зміни до механізму всіх погоджень щодо землі. «Він повинен бути виключно прозорим: подали заявку - ми повинні її розглянути і прийняти прозоре рішення. Земельне управління вивчає, виносить свій вердикт і віддає на земельну комісію, формується реєстр - питання йде на сесію. Водночас треба прибрати всі штучні перешкоди для підприємців. Вихід - електронний уряд, де мінімальний контакт з чиновником. Я вважаю, що це має бути головним пріоритетом у презентованій Стратегії розвитку Києва», - сказала Г. Герега.
Вона також підкреслила, що її не цікавить жодна сторона домовленостей: «І регламент - моя головна страховка. Я не збираюся відходити від жодної норми регламенту. Питання по землі і власності з голосу - табу. (Можливо тільки якесь оперативне рішення, коли гроші прийшли на рахунки і треба їх кудись терміново перенаправити.) Якщо ми будемо працювати строго за регламентом, питань до нас ні у киян, ні у правоохоронних органів не буде. Якщо проект погоджено, пройшов всю регламентну процедуру, то які взагалі можуть бути питання?»
Докладніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Інни Ведерникової з Галиною Герегою.