Генсеку НАТО Расмуссену продовжили повноваження на рік

03 жовтня 14:14

Расмуссен керуватиме Північноатлантичним Альянсом до 31 липня 2014 року. Його наступником на цій посаді може стати колишній глава МЗС Італії Франко Фраттіні.

 

Андерс Фог Расмуссен залишається на посаді генерального секретаря НАТО.

«Після консультацій союзники по альянсу схвалили сьогодні рішення залишити Расмуссена на чолі НАТО на п'ятий рік, тим самим продовживши його мандат до 31 липня 2014 року», - йдеться в заяві НАТО.

Раніше на цьому тижні Фог Расмуссен не став коментувати чутки про те, що його наступником може стати колишній глава МЗС Італії Франко Фраттіні. «Ви знаєте правила: мандат генсека становить чотири роки з можливістю продовження ще на один рік. Однак це питання вирішувати союзникам», - заявив він на щомісячному брифінгу у Брюсселі.

«Що стосується мене, то я сконцентрований на своїй поточній роботі і, особливо, нашої операції в Афганістані, щоб забезпечити успіх процесу передачі відповідальності за безпеку країни в руки афганської влади до кінця 2014 року», - зазначив генсек альянсу.

Минулого тижня газета La Repubblica повідомила, що екс-глава італійського зовнішньополітичного відомства Франко Фраттіні збирається брати участь у боротьбі за пост генсека НАТО, який Расмуссен займає з 2009 року. За інформацією видання, в НАТО позитивно сприйняли кандидатуру Фраттіні. Проте офіційних коментарів від членів альянсу з цього приводу не було. !zn

Читайте також:

НАТО не планує тиснути на Януковича, щоб не псувати відносини з Україною

НАТО виділить Україні гроші на утилізацію боєприпасів

Парламентська асамблея НАТО може направити своїх спостерігачів на вибори в Україну