Генсек ООН визнав, що не зміг би обійтися без українських миротворців

22 березня 11:31

Генсек ООН Пан Гі Мун вважає неможливим успіх миротворчої операції в Кот-д'Івуарі без українських миротворців і наданих Україною трьох вертольотів. Завдяки українським вертольотам і підтримці французьких сил вдалося нейтралізувати важке озброєння, що могло бути використано проти населення Кот-д'Івуару, заявив глава ООН.

 

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун вважає успіх миротворчої операції в Кот-д'Івуарі неможливим без участі в ній українських миротворців. Відповідну заяву генсек ООН зробив, виступаючи на конференції в Джакарті (Індонезія).

"Ми повинні були виступити на захист цивільного населення відповідно до мандата Ради безпеки. І ми так вчинили. Але ми не змогли б впоратися з ситуацією без внеску однієї країни - України, що надала нам 3 бойові вертольоти в найтяжчий момент", - заявив Пан Гі Мун.

Зі слів генсека ООН, саме завдяки українським вертольотам і підтримці французьких сил вдалося нейтралізувати важке озброєння, що могло бути використано проти населення Кот-д'Івуару й миротворців ООН.

Як повідомлялось, у грудні 2011 року 38 українських миротворців зі складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил місії Організації Об'єднаних Націй у Ліберії взяли участь у повітряному забезпеченні парламентських виборів у Кот-д'Івуарі.

У листопаді 2010 року Верховна Рада схвалила указ про дозвіл українським миротворцям у складі місії ООН у Ліберії надати допомогу операції ООН у Кот-д'Івуарі із забезпечення безпеки на президентських виборах у цій країні.

Нагадаємо, як повідомляло ZN.UA, 21 березня при обстрілі вертольота МІ-24 українського миротворчого контингенту в Демократичній Республіці Конго (ДРК) було поранено офіцера-перекладача. !zn

Читайте також:

У Конго при обстрілі вертольота було поранено українського офіцера

Янукович вже направив до Кот-д’Івуару 60 українських солдатів

Гриценко: Янукович відправляє українських солдатів туди, куди Захід своїх послати не наважиться

ООН обговорить запуск супутника КНДР на ядерному саміті в Сеулі

Рада Безпеки ООН прийняла заяву щодо Сирії