Генпрокурор запевняє, що перед своїм арештом Луценко хотів утекти

28 травня 06:18

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що були причини заарештувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, оскільки була інформація, що він готується сховатися. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в п'ятницю, 27 травня.

 

«Було порушено кримінальну справу. Луценко перебував під підпискою про невиїзд. Спокійно велося розслідування ... Раптом незрозуміла поведінка Луценка. Неадекватно він звертається зі слідчими, грубіянить, погрожує», - сказав він.

За словами В. Пшонки, Ю. Луценко почав ігнорувати виклики слідчого. «Я готовий продемонструвати порядку, де до нього приходять, вручають повістку, просять назвати зручний час для явки, а він пише нецензурні висловлювання на адресу Могильова, сьогоднішнього міністра внутрішніх справ», - сказав В. Пшонка.
«Були й інші підстави, які вказують на те, що він був готовий сховатися від слідства», - сказав генпрокурор, не уточнивши, що це були за підстави.
Нагадаємо, що Ю. Луценко був схоплений біля свого будинку співробітниками СБУ п'ять місяців тому і відтоді знаходиться у в'язниці. Він звинувачується одразу за декількома статтями. При цьому йому інкримінують заподіяння шкоди державі на 970 тис. грн.
27 травня Ю. Луценко заявив, що йому вже підготовлений вирок суду у вигляді 8 років позбавлення волі.