Генпрокуратура змінила звинувачення для Луценка

20 липня 06:07

Генпрокуратура змінила формулювання звинувачення за епізодом про стеження за водієм колишнього заступника голови СБУ і тепер звинувачує Луценка у "службовій недбалості". Стаття з цього злочину передбачає ув'язнення до 3 років.

 

Генеральна прокуратура змінила обвинувачення для екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в суді за епізодом про стеження за водієм колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Про це на судовому засіданні оголосив представник державного обвинувачення Дмитро Лобань.

За його словами, Генпрокуратура змінює формулювання і тепер звинувачує Луценка у "службовій недбалості".

Стаття з цього злочину передбачає ув'язнення до 3 років. Колишня стаття звинувачення передбачала до 10 років ув'язнення.

Станом на 8:35 прокурор продовжує читати обвинувальний висновок.

Нагадаємо, Луценка затримали 26 грудня 2010 року. Відтоді він перебуває в Київському СІЗО. 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі.

Епізод звинувачень, який стосується візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, виділений в окреме провадження, і в даний час щодо нього триває судовий процес.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним в'язнем. !zn

Читайте також:

Свідчення Луценка підтверджують його провину, - прокурор

Вирок Луценку можуть винести днями, - адвокат

Генсек НАТО просить випустити Тимошенко і Луценка

Євросуд визнав арешт Луценка незаконним