Генпрокуратура впевнена, що Тимошенко перебуває за гратами з вини захисту

15 вересня 14:17

У ГПУ вважають, що замість того, щоб захищати клієнта юридичними інструментами, яких достатньо, захисники Тимошенко обрали політичні методи.

 

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявляє, що єдина людина, винна в тому, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці - це її захисник.

"Єдина людина, з вини якої екс-прем'єр перебуває за ґратами, - це її захисник, який так вибудував юридичний захист у суді, що не залишив своєму клієнтові жодного шансу виграти процес", - сказав він під час дискусії в рамках 9-й Ялтинської щорічної зустрічі "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом" 15 вересня в Ялті.

"Замість того, щоб захищати клієнта юридичними інструментами, яких достатньо, захисники Тимошенко обрали політичні методи. А це політичні гасла, політичні провокації та політичні звинувачення", - додав він.

Перший заступник генпрокурора підкреслив, що Тимошенко може бути звільнена тільки за рішенням суду.

- У «Батьківщині» заяву Мельниченка визнали написаним під диктовку Януковича

"Ніякі політичні заяви, політичні гасла, шантаж, погрози не приведуть до позитивного рішення. Єдине можливе рішення - це рішення лежить у правовій площині. Ще раз повторюю, що жоден депутат не має законного права прийти у в'язницю, відкрити ворота і випустити в'язня з в'язниці, жоден прем'єр-міністр і жоден президент, включаючи президента Європарламенту", - додав він.

"Це може зробити тільки суд, ухваливши законне судове рішення", - підкреслив він.

Кузьмін знову заявив, що прокуратура має намір пред'явити Тимошенко нові звинувачення, проте, за його словами "частина матеріалів, які нам необхідні, перебувають у влади США".

Він звернувся до представників США з проханням надати можливість представникам слідчої групи Генпрокуратури України приїхати в США і разом з представником ФБР і прокуратури США допитати тих, хто "має пряме відношення до злочинів, скоєних в Україні - це колишній прем'єр Павло Лазаренко, екс-майор Держохорони Микола Мельниченко".

Нагадаємо, Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров'я Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні «Укрзалізниці» в Харкові. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів запевняють, що Щербань не називав Тимошенко замовником свого вбивства

Актуальні справи минулих днів

Лазаренко знову спростував свою причетність до вбивства Щербаня

Генпрокуратура хоче допитати Тимошенко в справі Щербаня «якнайшвидше»