Генпрокуратура визнала, що інформація про домашній арешт Авакова була «неточною»

18 квiтня 07:19

Генпрокуратура визнала, що інформація про домашній арешт Арсена Авакова була «попередньою і неточною». Коли говорили, що Аваков перебуває під домашнім арештом, користувалися інформацією, яку надало посольство України в Італії, а в посольстві її отримали нібито від італійської прокуратури, пояснили у ГПУ.

 

Генеральна прокуратура визнала, що інформація про домашній арешт екс-глави Харківської обладміністрації Арсена Авакова була «попередньою і неточною». Про це заявила прес-секретар ГПУ Маргарита Велькова.

«Коли ми говорили, що Арсен Аваков перебуває під домашнім арештом, ми користувалися інформацією, яку нам надало посольство України в Італії. А в посольстві, відповідно, її отримали від італійської прокуратури», - пояснила Велькова виданню «Коммерсант-Украина».

У МЗС України заявили, що звільнення Авакова з-під варти в Італії не припиняє процес екстрадиції за запитом Генпрокуратури України.

Як повідомлялося, Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням та зміною цільового призначення 55 га землі біля с.Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), а також був оголошений у міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 березня була підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА у м. Фрозіноне (Італія). У зв'язку з цим керівництво партії «Батьківщина» направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування А.Авакова і звільнити його.

12 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти. У Генпрокуратурі заявили, що запобіжним заходом до розгляду питання про екстрадицію Авакова обрано домашній арешт. Аваков і його адвокати спростували цю інформацію, заявивши, що суд не обмежував його переміщення.
Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004 по лютий 2010 рр. Він є головою Харківської обласної організації ВО «Батьківщина». !zn

Читайте також:

Аваков стверджує, що його підпис під держактами, що стали причиною порушення кримінальної справи - підробка

Процедура екстрадиції Авакова триває, незважаючи на його звільнення, - МЗС