Генпрокуратура хоче посадити свекра Тимошенко

26 жовтня 11:23

У п'ятницю Генеральна прокуратура України через суд спробує відновити кримінальні справи стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та іншого керівництва промислово-фінансової корпорації ЄЕСУ. Про це заявив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

 

«Уже у п'ятницю в Шевченківському суді може початися слухання у спробі скасувати попередні рішення судів. Мова йде про найближче оточення Ю.Тимошенко, зокрема, про Геннадія Тимошенка (свекор Ю.Тимошенко)», - сказав він.

О.Турчинов підкреслив, що більш чітку інформацію щодо засідання суду «Батьківщина» отримає до кінця сьогоднішнього дня.

При цьому О.Турчинов уточнив, що свекру Ю.Тимошенко 75 років, він переніс два інсульти, є інвалідом першої групи.

У свою чергу адвокат Ю.Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко зазначив, що в рішенні Верховного суду України від 11 листопада 2005 року зазначено, що «всі рішення Шевченківського районного суду - і від 21 січня, і від 30-31 грудня 2004 року - прийняті з дотриманням вимог кримінально-процесуального законодавства компетентними органами, набули чинності і є обов'язковими для виконання».

Як зазначено в ухвалі Верховного суду, ці рішення Шевченківського суду закрили провадження у кримінальних справах стосовно Ю.Тимошенко, Олександра Тимошенка, Геннадія Тимошенка, Євгенія Шаго, Лідії Сокольченко та Антоніни Болюри за відсутністю складу злочину.

Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації «ЄЕСУ» на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ на суму 405,5 млн дол.

За інформацією СБУ, обвинувачення за цією справою Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня. Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що в міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ.