Генпрокуратура хоче допитати Тимошенко у справі Щербаня «якнайшвидше»

09 вересня 07:05

Віктор Пшонка заявив, що Юлія Тимошенко має якнайшвидше відповісти на питання про вбивство Євгена Щербаня. Від цього залежить, чи будуть висунуті екс-прем'єру обвинувачення в середині вересня, як обіцяв Ренат Кузьмін.

 

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що про звинувачення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в причетності до вбивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня в 1996 році можна говорити після проведення слідчих дій з екс-прем'єром.

"До Тимошенко є численні запитання. З рахунків ЄЕСУ перераховувалися гроші тим, хто виконував вбивство. Чому її ім'я згадують причетні до тих чи інших обставин? .. Не будемо квапити події, істина має бути встановлена. Винна вона - значить постане перед судом, не буде доказів - не постане перед судом", - сказав Пшонка в суботу ввечері в інтерв'ю 5 каналу.

Відповідаючи на питання про те, чи не змінилися плани Генпрокуратури щодо пред'явлення обвинувачення Тимошенко в "справі Щербаня" в середині вересня цього року, як заявляв 1-й заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, генпрокурор відповів: "Плани зміняться або підтвердяться тоді, коли з Тимошенко будуть виконані слідчі дії".

Пшонка зазначив, що на запитання слідчих екс-прем'єр має відповісти якомога швидше.

- Пшонка повідомив, що в справі Щербаня є зрушення

- Тимошенко висунуть звинувачення у справі Щербаня у вересні

9 серпня перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що в Генеральної прокуратури України достатньо підстав для пред'явлення Тимошенко звинувачень у причетності до вбивства депутата Щербаня в 1996 році.

"У нас достатньо підстав для пред'явлення їй обвинувачення", - повідомив Р.Кузьмін.

На питання, коли мають намір пред'явити Тимошенко це обвинувачення, Кузьмін сказав: "Як заявили німецькі лікарі, їй треба відпочити від стресів 8 тижнів (приблизно до другої половини вересня). Ось ми і чекаємо, коли цей термін закінчиться. Як тільки лікарі скажуть, що можна її турбувати, ми з обвинуваченням відразу до неї прийдемо. У нас для цього все готово".

У свою чергу фракція "БЮТ-Батьківщина" ініціювала створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для з'ясування обставин вбивства народних депутатів Щербаня, Євгена Кушнарьова, а також інших масових вбивств відомих політиків і бізнесменів, які відбувалися протягом 1995-1998 років у Донецькій області. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів запевняють, що Щербань не називав Тимошенко замовником свого вбивства

Кужель: Тимошенко входила в близьке оточення Щербаня і не могла його замовити

Кужель розповіла, що могло врятувати Щербаня від смерті