Генпрокуратура готується порушити кримінальну справу проти Турчинова

07 квiтня 07:38

Турчинов видав квартиру журналісту, який тільки і робить, що «пише статті про те, яка нехороша правоохоронна система».

 

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін не виключає, що проти екс-голови СБУ Олександра Турчинова може бути порушено кримінальну справу. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в п'ятницю, 6 квітня.

«Надійшла заява одного з ветеранів спецназу про те, що він як офіцер, тривалий час десятки років намагався отримати житло. Не отримав, і таких як він сотні людей», - зазначив Кузьмін.

«Йому стало відомо, що пан Турчинов, коли був призначений головою СБУ, взяв одного журналіста до себе, призначив його головою прес-служби своєї, поставив його на чергу під номером 225, і через кілька місяців видав йому квартиру», - розповів чиновник.

«А ще через кілька місяців пішов з СБУ разом з цим журналістом та разом з квартирою. При тому, що у журналіста вже одна квартира була, він отримав ще одну і відтоді цей журналіст займається тільки тим, що пише статті про те, яка погана правоохоронна система, які всі навкруги корупціонери», - уточнив перший заступник генпрокурора.

«Це питання сьогодні перевіряється, і якщо це підтвердиться, то цілком можливо, що ця ситуація буде нагадувати ситуацію з Луценком, який давав квартири своєму водієві», - підсумував він.

Як відомо, генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що ГПУ проводить перевірку діяльності Турчинова як глави СБУ 7 років тому. !zn

Читайте також:

«Батьківщина» вважає, що влада намагається залякати Турчинова напередодні виборів

Правоохоронці зайнялися перевіркою діяльності Турчинова під час перебування головою СБУ


Тимошенко можуть посадити довічно

Тимошенко можуть звинуватити ще в двох резонансних убивствах