Генпрокуратура дала Ющенку останній шанс добровільно здати кров

19 грудня 12:19

Новий Кримінальний процесуальний кодекс передбачає можливість примусового відбору зразків крові. Кузьмін запропонував Віктору Ющенку у черговий раз здати кров, поки ще добровільно.

 

Перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін не виключає можливості примусового відбору зразків крові в екс-президента України Віктора Ющенка, оскільки подібні дії передбачають норми нового Кримінального Процесуального кодексу.

«19 листопада в Україні набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс, який передбачає можливість примусового відбору зразків. У цьому зв'язку ми повернулися до питання отримання крові Віктора Ющенка і запропонувати йому в черговий раз здати кров. Я не буду оригінальним, але все ж кров Віктора Андрійовича Ющенка ми досі не отримали», - сказав Кузьмін.

- Ющенко поскаржився, що 8 років живе з діоксином в організмі

За його словами, «примусово (взяти аналізи - ред.) закон нам дає такі повноваження, але ми сподіваємося, що Віктор Андрійович кров сам здасть».

Як повідомлялося, 5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня того ж року він госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що Ющенка отруєно діоксином, до того ж отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза наприкінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

- Колишній заступник Луценкa про отруєння Ющенка: Горілку закушувати треба правильно

11 квітня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що якщо третій президент України відмовиться здати аналіз крові для повторної експертизи, Генеральна прокуратура буде змушена закрити кримінальну справу за фактом його отруєння. У червні Ющенко підтвердив свою згоду здати кров, але до цього часу цього не зробив.

Читайте також:

Екс-заступник глави МВС впевнений, що отруєння Ющенка не було

Ющенка можуть посадити за фальсифікацію аналізів крові

Климович: Ющенко знає, хто його отруїв