Генпрокуратура в суді підтримала Власенка

06 березня 12:26

Згідно з документами, що надійшли від ГПУ, Власенко не залучався в якості адвоката під час судових розглядів щодо Юлії Тимошенко.

 

Генеральна прокуратура передала у Вищий адміністративний суд документи, в яких підтверджується, що Сергій Власенко залучався до судових процесів тільки в якості захисника, а не адвоката.

Відповідний документ продемонстрував журналістам лідер фракції "Батьківщина" , який представляє Власенка при розгляді позову про позбавлення його депутатських повноважень.

"Це документ, який підписав начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ, де він вказує, що Власенко не залучався як адвокат, виключно як захисник, як народний депутат України на підставі довіреності від партії "Батьківщина", - підкреслив Яценюк, передає Радіо Свобода.

Водночас у документах, переданих ВАСУ з Національної асоціації адвокатів, сказано, що Власенко проводить адвокатську діяльність.

"На здійснення Сергієм Власенком адвокатської діяльності вказує його участь у судовому засіданні Печерського районного суду 6 лютого в якості сторони захисту (справи Щербаня, - ред.), про що повідомила суддя Оксана Царевич", - йдеться в документі, передає ЛІГАБізнесІнформ.

В Асоціації адвокатів посилаються на те, що Власенко притягувався до дисциплінарної відповідальності суддею Оксаною Царевич, що свідчить про те, що Власенко здійснював адвокатську діяльність.

У документі також сказано, що згідно з відомостями Єдиного реєстру адвокатів України, Власенко отримав свідоцтво і є адвокатом.

Нагадаємо, голова парламенту Володимир Рибак направив подання до ВАСУ про позбавлення Власенка депутатських повноважень. Відповідне рішення регламентного комітету було підготовлено на підставі того, що він поєднує адвокатську діяльність з депутатською.

Сам Власенко ще 22 лютого повідомив, що подав заяву у Раду адвокатів України з проханням скасувати його адвокатське свідоцтво. Він зазначив, що згідно з законодавством право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подання заяви. Він також неодноразово повторював, що у справах екс-прем'єра Юлії Тимошенко представляє її як захисник, а не адвокат. !zn

Читайте також:

Держдеп США назвав справу Власенка політично мотивованою

Власенко не прийшов на суд, його інтереси представляє Яценюк

Генпрокуратура закрила справу проти Власенка

Євросоюз офіційно заступився за Власенка