Генпрокуратура розслідує ще три справи проти Тимошенко

24 сiчня 09:39

У провадженні ГПУ залишаються справи про закупівлю "швидких", спробу дати хабар суддям і заподіяння ушкоджень працівникові пенітенціарної служби.

 

Генеральна прокуратура продовжує розслідування ще трьох справ проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, крім справи про вбивство Євгена Щербаня.

Як повідомив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін "Сегодня", у провадженні прокуратури - справа про закупівлю медичних автомобілів, справа про спробу дачі хабара суддям Верховного суду і справу про заподіяння тілесних ушкоджень працівникові пенітенціарної служби у Лук'янівському СІЗО, коли Тимошенко з соратниками приходила туди з вимогою звільнити чоловіка.

"Є докази, що ушкодження завдала особисто Тимошенко", - зазначив Кузьмін.

У справі про закупівлю "швидких" Тимошенко інкримінують перевищення влади і службових повноважень (машини були куплені під урядові гарантії).

Нагадаємо, обвинуваченими у цій справі проходять двоє працівників Київської регіональної митниці. Досудовим слідством було встановлено, що зазначені посадові особи в 2009 році допустили службову недбалість і неправомірно оформили типові автомобілі Opel Combo Adaptеd 1,4 Twinport як спеціалізовані та адаптовані для надання медичної допомоги.

Насправді транспортні засоби, за даними ГПУ, відрізнялися від звичайних тільки наявністю двох стандартних коробок для медичного обладнання, килимками і логотипами на кузові. Недоотримані митні платежі оцінюються в 9 мільйонів гривень.

За словами Кузьміна, зі справами про медавтомобілі і "кіотські" гроші (кошти, отримані Україною від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу) досі ознайомлюються адвокати Тимошенко, "роблячи це дуже повільно".

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив екс-прем'єра Юлію Тимошенко до семи років в'язниці за перевищення влади і службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

Днями представники ГПУ вручили Тимошенко повідомлення про підозру в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Якщо Тимошенко визнають винною, їй загрожує довічне ув'язнення. !zn

Читайте також:

Франція розкритикувала Україну за нову справу проти Тимошенко

У ПР упевнені, що справа Щербаня буде кінцем політичної кар'єри Тимошенко

Тимошенко нагадала, кому було вигідно вбивство Щербаня

Регіонали хочуть судити Тимошенко у прямому ефірі