Гендиректор ТВі заявив, що справу проти нього дотепер не закрито

01 серпня 13:13

За словами Княжицького, податкову справу ще не закрито, крім того, вилучені на ТВі документи ніхто не повернув. Він висловив сподівання, що «здоровий глузд і закон переможуть, і колись це все-таки відбудеться».

 

Гендиректор ТВі Микола Княжицький заявляє, що кримінальну справу проти нього не закрито.

«Незважаючи на повідомлення прес-служби прокуратури про закриття кримінальної справи проти мене, справа далі залишається відкритою», - написав він у своєму блозі на «Українській правді».

«Податкова її ще не закрила, постанови про закриття я не маю, вилучені на ТВі документи ніхто не повернув, податкова не відмовилася від судового позову», - стверджує Княжицький.

Він висловив сподівання, що «здоровий глузд і закон переможуть, і колись це все-таки відбудеться».

Як повідомлялося, 12 липня Державна податкова служба заявила, що за результатами проведення позапланової документальної перевірки телеканалу ТВі було виявлено порушення - підлягає до сплати в бюджет ПДВ на суму понад 3 млн грн.

На підставі цього було порушено кримінальну справу стосовно директора ТОВ «Телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт»(телеканал ТВі) Миколи Княжицького за умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Сам Княжицький назвав справу проти нього «абсурдною». «Коли ми тільки починали працювати, то купили обладнання. Держава повинна була нам повернути ПДВ. Але оскільки ПДВ вони відмовилися повертати, то ми зараховували це неповерненого ПДВ під час сплати податків. І всі попередні податкові перевірки сказали, що це законно. А тепер вони кажуть, що ми не мали права цього робити», - заявив він.

Справа викликала великий резонанс. Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили свою стурбованість і вимагали, щоб президент України Віктор Янукович поклав край переслідуванню TВi

27 липня Генпрокуратура повідомила про скасування постанови податкової міліції про порушення кримінальної справи проти Миколи Княжицького. Як повідомили в ГПУ, справу проти гендиректора TВi було порушено без належної перевірки та без достатніх підстав. !zn

Читайте також:

Міжнародні організації вимагають від Януковича покласти край переслідуванням ЗМІ в Україні

Податкова заявила про суто господарський характер справи стосовно гендиректора ТВі Княжицького

Проти гендиректора телеканалу ТВi порушено кримінальну справу